Polgárőr egyesület

Zalagyömörő Polgárőr Egyesület

 

Egyesületünk 2005-ben alakult 44 fővel. 2009-re a tagok száma 18 főre csökkent. Ekkor a tagság úgy döntött, hogy új vezetőséget választ soraiból. Tehát a váltás következtében egyesületünk ismét 34 főre növekedett.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a fiatalság lépett be főként sorainkba.

Az utóbbi években Önkormányzatunk évi 100 ezer forinttal támogatott bennünket, de az új vezetőség nagyon fontosnak tartotta és a mai napig fontosnak tartja, hogy meg kell próbálni minden pályázati lehetőséget, ha ezzel bármilyen előrelépést is lehet megcélozni – úgy az egyesületünknek, mint ezáltal falunknak.

2009-ben pályázatot nyújtottunk be, ahol 400 ezer forintot nyertünk, amelyből – 67 ezer forint önrész hozzáadásával – sikerült vennünk 4 db szegélyvágót és 1 db fűnyírót. Ekkor elhatároztuk, hogy ezekkel a gépekkel segítségükre leszünk azoknak az idős embereknek, illetve egyedülállóknak, valamint igény esetén az önkormányzatnak, falunk szépítésében, parlagfű-mentesítésében, fűnyírásában természetesen díjmentesen. Ez egyébként a pályázat feltétele volt, amit igazolnunk kellett fényképekkel, illetve elszámolással is. Tehát 29 különböző helyen dolgoztunk a településen. Ezek a képek a honlapon is megtekinthetőek.

A 2009-es évben 620 óra szolgálatot teljesítettünk tulajdon és vagyontárgy őrzése céljából. A sümegi rendőrséget és a körzeti megbízottat több alkalommal információval láttuk el, ami akár bűncselekmények felderítésében is eredményes lehetett. Az év folyamán 5 alkalommal voltunk közös szolgálatban a rendőrséggel.

 

Az idei évben, mivel többen nem vették fel a szolgálatot, így kizárásra került 3 fő, ezért taglétszámunk 2010-ben 31 fő.

Két pályázatot nyertünk egyszer 125 ezer forintot, amit ruhavásárlásra fordítottunk (sárga láthatósági mellény, fekete „POLGÁRŐRSÉG” feliratú mellény, egységes kék színű feliratos póló). A Megyei Polgárőr találkozón már egyesületünk tagjai ebben az egyen pólóban vettek részt. A  második pályázaton 155 ezer forintot nyertünk, amin kettő darab kerékpárt, egy digitális fényképezőgépet sikerült vásárolnunk. Az idei évben 1112 szolgálati órát teljesítettünk, 9 alkalommal voltunk közös rendőri szolgálaton, 8 jelzésadás történt, valamint 15 segítségnyújtás.

Településünkön 15 alkalommal vettünk részt parlagfű-mentesítésben, fűnyírásban. Vezetőink örömmel veszik a lakosságtól a pozitív visszajelzéseket, jól eső érzés tudni, hogy hasznosan működünk a faluban. Próbáljuk ünnepekkor: Karácsonykor, Húsvétkor, Mindenszentekkor, temetések, nyári nyaralások, esküvők alkalmával a külön kéréseket is teljesíteni.

 

Polgárőrség Vezetősége

 

 

utolsó módosítás:2011-08-08 13:21:35Zalagyömörő és Térsége Zgy.-i Gyöngyvirág Családosok Egyesület

Zalagyömörő és Térsége Zalagyömörő-i Gyöngyvirág Családosok Egyesület

Megalakulás

Az Egyesület 2011. május 22-én alakult meg Zalagyömörőben16 tagcsaláddal,ami 22 tagcsaládra bővült mostanra. 2011.  június 13-án tartottuk első nagy rendezvényünket a Családi és Gyermeknapot, amelyre nem csak a tagcsaládokat és gyermekeiket vártuk, hanem a falu összes gyermekét és családját. Nagyon sok színes program és nyeremények várták a gyermekeket. Nagyon szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki részt vett a szervezésben, hogy ez a nap létrejöhessen. Külön szeretnénk megköszönni a sok adományt, ami nélkül nem tudtunk volna ilyen szép napot rendezni.

Célja

A családok összetartása, gyermek és ifjúsági programok szervezése és a gyermek felnőtt iránt való tiszteletre nevelés segítsége.

További információ és képek az egyesület honlapján:

http://www.gyongyviragegyesulet.eoldal.hu/

utolsó módosítás:2012-02-21 16:57:47
IMPRESSZUM,  SZERZŐI JOGOK
Zalagyömörő Község Önkormányzat hivatalos honlapja
Felelős kiadó:
Zalagyömörő Község Önkormányzat (8349 Zalagyömörő, Fő u. 2.)
Telefon/Fax: 87/557-007 
e-mail: onkormanyzatzalagyomoro@freemail.hu

ÜZEMELTETŐ
Zalagyömörő Község Önkormányzat